Ook dit jaar is Novo Nordisk een van de hoofdsponsoren van de Diabetes Classic.    Novonordisk

Het wereldwijde farmaceutische bedrijf – met ruim negentig jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg – wil de zorg voor en behandeling van mensen met diabetes optimaliseren.

”Diabetes maakt wielrennen op hoog niveau een stuk complexer, maar zeker niet onmogelijk.” Zegt Sanne Groenemeijer, algemeen directeur van Novo Nordisk Nederland. “Dat is wat deze classic zo mooi maakt, het inspireert en stimuleert om sportieve ambities waar te maken. Natuurlijk kennen wij Martijn Verschoor als een van de toppers uit Team Novo Nordisk, het eerste team van topsporters dat volledig bestaat uit sporters die leven met diabetes. Dat wij ook met Martijn en zijn vader Piet mogen werken in het organiseren van deze prachtige, Nederlandse Diabetes Classic, die zij samen tot een steeds groter succes weet te maken, is voor ons een prachtige kans, die wij vanzelfsprekend aangrijpen. We wensen alle sporters zondag een succesvolle dag en we hopen op een mooi resultaat, zodat veel sporters met diabetes geïnspireerd en ondersteund kunnen worden bij het verwezenlijken van hun sportieve droom.”

 

Over Novo Nordisk

Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met ruim 90 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod aan innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg voor en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Daarnaast is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van groeihormoontherapie, hormonale substitutietherapie en de behandeling van stollingsstoornissen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken en wereldwijd heeft het bedrijf 39.000 medewerkers in 75 landen. In Nederland is Novo Nordisk B.V. gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft het bedrijf ongeveer 130 medewerkers in dienst. Novo Nordisk Nederland werd in 2015 eerste in de Nederlandse ‘Great Place to Work’-verkiezing. Meer informatie op www.novonordisk.nl.