Het wielerseizoen is al weer een tijdje aan de gang en voor Martijn is dat verlopen met ups and downs. Van prima presteren met een 7e en 10e plaats in de Ronde van Dubai naar een onnozele val in de Profronde van Drenthe; met verstrekkende gevolgen. De heupoperatie in augustus 2014 heeft geholpen, want Martijn zit lekkerder op zijn fiets en kan zijn krachten beter kwijt. Wanneer je door andermans toedoen valt en je knie problemen gaat geven heb je daar echter niets aan. Martijn heeft ruim drie weken daarna niet kunnen trainen, terwijl hij op hoogtestage op Sicilie was. Gelukkig was het probleem toen voorbij en heeft hij aldaar nog bijna twee weken goed kunnen trainen. Toch liep hij hiermee een achterstand op en dat merkte hij al in de Ronde van Turkije. Hij miste de wedstrijdhardheid en kwam niet verder dan een 18e plaats.

Op dit moment rijdt hij in de Amgen Tour of California, waarin vandaag de laatste etappe is. Ook hier is het nog niet om te pochen, zegt hij. In deze wedstrijd heeft hij een 11e en 12e plaats behaald tijdens de eerste en tweede etappe. Na afloop vliegt hij direct naar Noorwegen voor de Tour of Norway om zondagmorgen om 08.00 uur te landen op Schiphol in verband met zijn Diabetes Classic. Hij wordt dan in vliegende vaart naar Smilde gereden, alwaar hij de rest van de dag zal vertoeven en aanspreekbaar is voor iedereen; ook enkele ploeggenoten van Martijn zullen deelnemen aan de Classic. Door de aanwezigheid bij de Classic mist hij de laatste etappe van deze ronde. In de week erop rijdt hij alweer in Estland! Al met al heeft hij op dit moment wel een erg vol programma.

Misschien hebt u het al gehoord! Novo Nordisk heeft toegezegd nog twee jaar hoofdsponsor te willen zijn. Martijn zal dan ook binnenkort contractbespreking hebben met de ploegleiding over een nieuw contract. Martijn heeft het prima naar zijn zin en gaat hier vol voor.

Volgende week zondag op 24 mei is het dan zover. De bestuursleden en de vrijwilligers van de stichting Diabetes Type 1 en Topsport zien hiernaar uit. De voorbereidingen lopen als een trein en morgenavond worden de laatste puntjes op de i gezet in het gezellige sporcaf├ę Radix in Smilde. Daarvandaan zullen ook alle afstanden van de toertochten voor MTB en de toertocten van de weg vertrekken. Nieuw dit jaar is ook dat er een 10km-tocht voor basisschoolleerlingen met spelletjes onderweg wordt georganiseerd door de werkgroep vanuit de gemeente i.h.k.v. JOGG(Jongeren Op Gezond Gewicht). Ook BMX – club FC Unitas zal weer een demonstratie geven op deze dag, waarbij ook een Australische en Nederlandse topper aanwezig zullen zijn. Daarnaast zijn er dit jaar meer stands die zich zullen laten zien. Het zijn UCAN met sportvoeding, fysiotherapie De Praktijk, pedicure Lonneke, Fietspeciaalzaak Fietsen en Koffie, Scapino met speciaal schoeisel voor men sen met voetproblemen, FC Unitas en JOGG.

Er zijn prachtige tochten uitgezet en wij hopen ook u op deze dag te verwelkomen, waarbij de ontmoeting, samen delen en het bewegen voorop zullen staan. U kunt zich inschrijven via de NTFU en via onze eigen website: www.diabetesclassic.nl. nb. Op de website vindt u ook alle informatie en kunt u de wegroutes downloaden voor uw gps. Daarnaast kunt u zich natuurlijk ook op de dag zelf aanmelden.

met een hartelijke groet, Piet Verschoor

Martijn 600x450