JOGG

JOGG Midden-Drenthe (Jongeren Op Gezond Gewicht)

Nieuw dit jaar is de 10 km fietstocht, die door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Midden-Drenthe wordt georganiseerd. Kinderen kunnen deze afstand op hun normale fiets of op een fiets die ze kunnen lenen afleggen. Deze 10 km wordt georganiseerd voor kinderen en zal iets anders aangepakt worden als de andere afstanden. Tijdens het afleggen van de 10 km zijn er drie rustmomenten. Tijdens deze rustmomenten wordt er met de kinderen een spel gedaan dat betrekking heeft op het JOGG-thema DrinkWater. Verder krijgen de kinderen, ook in het kader van DrinkWater, de gelegenheid om water te drinken en krijgen de kinderen een stukje fruit. De 10 km zal zoals aangegeven niet alleen in het teken staan van fietsen, maar ook van het thema DrinkWater.

Opgave: Verloopt via de school.

De start van de 10 km zal zijn tussen 11:30 en 12:30 uur.

Voorafgaand aan het evenement hebben mensen geld kunnen doneren dat zal gaan naar Stichting Diabetes. De kinderen die deelnemen hebben een sponsorlijst laten tekenen door bijvoorbeeld familieleden en vrienden en fietsen daarmee ook voor Stichting Diabetes. Tijdens het evenement staan er bij de Smeltehal kraampjes van verschillende partijen die te maken hebben met gezond eten, wielrennen en ook staat er een kraampje van JOGG. Mensen kunnen producten kopen, informatie krijgen en meedoen met de JOGG prijsvraag. Na het afleggen van de 10 km, wordt er voor de kinderen een fietsclinic georganiseerd door fietsclub Unitas uit Assen. Tijdens deze clinic leren de kinderen meer controle te krijgen over de crossfiets.

Bijzonderheden

Wethouder G. Lohuis van Sport Gemeente Midden-Drenthe, fietst samen met JOGG- regisseur Nathalie Hommes- ten Hoor de 25 km mountainbike tocht. Zij fietsen in het shirt van de wielerploeg van Martijn Verschoor.

Tot slot zal er om 14:30 uur de prijsuitreiking plaatsvinden van de JOGG MOVE COMPETITION. Alle basisschoolkinderen in de gemeente Midden-Drenthe zijn door middel van posters en flyers op school, gevraagd om deel te nemen aan de JOGG MOVE. Dit dansje, speciaal gemaakt door JOGG Midden-Drenthe, draagt bij aan het in beweging brengen van kinderen. Vanaf april t/m 10 mei hebben alle basisschoolkinderen de kans gehad om een filmpje te maken van zichzelf en met vrienden en vriendinnen als ze de JOGG MOVE uitvoeren. De winnaars van de leukste filmpjes winnen kaartjes voor Oranjestad of voor In en Outdoorhal Pinokkio. Als het goed is, hebben alle deelnemers aan het eind van het evenement een mooie dag gehad en zullen Stichting Diabetes en Martijn Verschoor blij kunnen zijn met de fondsen die geworven zijn.

Informatie bij de JOGG regisseur Midden Drenthe

Nathalie Hommes – ten Hoor

(mail: nhommes@middendrenthe.nl)