30 km route – Diabetes Classic Zondag 21 mei 2017

U wilt gewoon lekker even een frisse neus halen door een eindje te fietsen. Niet al te ver en zeker met even tijd voor een kopje koffie.  Wat voor fiets u daarvoor wilt gebruiken, oma-, opa-, kinder- of een electrische fiets, is voor de organisatie niet belangrijk. Voor ons is het belangrijk dat u daarbij geniet, gezond bezig bent en uiteraard financieel bijdraagt aan het stamcelonderzoek in Leiden. Als u meedoet werkt u dus aan uw eigen gezondheid en aan die van alle mensen met Diabetes.
De route gaat, zonder stoplichten, van Smilde naar Appelscha. Daar kunt u eerst de nieuwe uitkijktoren bewonderen en genieten van het enorme uitzicht op de omgeving, en een klein eindje verder een gratis bezoekje brengen aan speelpark Duinenzathe.  De kinderen kinderen kunnen daar even gratis spelen terwijl hun ouders verwend worden met een  kopje koffie.
Op de terugweg fietst u langs het Fochtelooërveen en door Ravenswoud terug naar Smilde.
Om het GPX-bestand van deze route te kunnen opslaan, klik: HIER
Dit is tot 19 mei een voorlopige route. Pas daarna mag u er van uit gaan dat er niets meer wordt gewijzigd.
Via de GPX-link komt u op de site Afstandmeten.nl.
Op deze site ziet u links-boven, het venster “route informatie” met de naam van de route en meteen daaronder de mogelijkheid om het bestand te “exporteren” naar uw computer om het daar op te slaan. Vandaar kunt u hem dan op uw GPS-apparaat zetten.

 

Startplaats: Smeltehal, Boerenlaan 7, Smilde.

Parkeren: aan de Boerenlaan of in de kern van de gemeente Smilde

Starttijd: vanaf 7.30 – 13.00 uur
Eindcontrole 16.30 uur
Kosten: € 10,00 — Kinderen onder 12 jaar € 2,50

Kinderen tot 12 jaar 2,50 Euro (volwassene mag gratis mee  als begeleider)
Gratis entree in Duinen Zathe (alleen gratis spelen,  dus niet gratis eten en drinken)  en een kopje koffie/ thee gratis voor de begeleiding
NTFU-leden € 2,00 korting — Voorinschrijving € 1,00 korting

 

Inschrijven/Startbewijs

U kunt zich opgeven voor deze 30 km route via Inschrijven/Startbewijs. De afronding van het startbewijs verloopt dan verder via het door Quantani gesponsorde winkelwagentje.
U krijgt daarna automatisch een email met de bevestiging van uw startbewijs.

Mocht u vragen hebben over een tocht, neem dan gerust contact op met: info@diabetesclassic.nl