Informatie 55km ATB 21 mei 2017

Even een paar uurtjes afzien op de ATB; 55km is niet mis! Wie wil dat nou niet en dan ook nog een wel erg gevarieerd terrein!

Zie eerst de info bij de 30km en lees dan hier verder.

Vanaf camping de Reeënwissel gaat het rap over heuveltjes, langs vennetjes, bos, zandpaden en een stukje fietspad (even op adem komen) richting de Oude Willem en boswachterij Appelscha. Daar komt u aan de beurt langs de Kale Duinen; op de verzorgingspost van Fietsen en Koffie ff bijkomen, om het Canadameer; onder de Emmen-Drachteweg door en dan komt de apotheose: de Kramerroute! Heb je nog niet afgezien en was het niet technisch genoeg dan kunt u hier uw hart ophalen. Daarna weer onder het tunneltje door en terug richting Hoogersmilde met alweer een verzorgingspost (van de Rabobank nog wel) en daar bent u dan wel vast aan toe.

Na wat heen en weer, op en neer door de bossen, hei en een meertje op de terugweg naar weer het asfalt van de Veldhuizenweg. Maar dan komt het: door de snijbloemen en tulpen over een spuitspoor van de tractor helemaal naar voren naar de Vaart. Wat een magnifiek stukje! Dan verder richting huis met nog een verrassing! Goede reis allemaal.

MTBRoute55km

Startplaats: Smeltehal, Boerenlaan 7, Smilde.

Parkeren: aan de Boerenlaan of in de kern van de gemeente Smilde

Starttijd: vanaf 8.30 – 09.30 uur
Eindcontrole 16.00 uur
Kosten: € 10,00 — Kinderen onder 12 jaar € 2,50; gratis toegang in Duinen Zathe en met 1 begeleider gratis.
NTFU-leden € 2,00 korting — Voorinschrijving € 1,00 korting

 

 Inschrijven/Startbewijs

U kunt zich opgeven voor deze 55 km route via Inschrijven/Startbewijs( of via de NTFU). De afronding van het startbewijs verloopt dan verder via het door Qantani gesponsorde winkelwagentje.
U krijgt daarna automatisch een email met de bevestiging van uw startbewijs.

Mocht u vragen hebben over een tocht, neem dan gerust contact op met: info@diabetesclassic.nl