Diabetes Classic zoekt ploegleider en knechten

Onlangs maakte Diabetes Type 1 en Topsport bekend dat de opbrengst van de Diabetes Classic in 2018 al haar oude records heeft gebroken. Niet alleen namen voor het eerst zo’n 800 deelnemers deel, maar zij brachten ook nog eens samen met vele betrokken sponsoren het recordbedrag van      € 19376,- bijeen. Na aftrek van noodzakelijke kosten werd aan de Bontiusstichting te Leiden voor haar wetenschappelijk onderzoek naar Diabetes Type 1 € 9570,- geschonken, ontving de Kidsclub van het DVN € 1439,- voor de door haar georganiseerde kampen voor kinderen met Diabetes Type 1 en kon de stichting de buffer voor haar eigen fonds ter ondersteuning van jonge topsporters met Diabetes type 1 aanvullen tot een gewenst niveau van € 10.000,-.

Zes edities van de Diabetes Classic hebben nu plaatsgevonden en in principe zal de 7eeditie georganiseerd worden op zondag 19 mei 2019. In principe, want de werkgroep is op dit moment hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich betrokken voelen bij de doelen van de stichting en die bereid zijn de kar van de Diabetes Classic 2019 te trekken. Te trekken ja, want in wielertermen is de organisatie niet alleen op zoek naar nieuwe ‘knechten’, maar ook naar een nieuwe ‘wegkapitein’ en/of ‘ploegleider’ omdat de oude ploegleider een stapje terug wil doen en ook een aantal leden van de werkgroep vanwege hun leeftijd hun taak willen overdragen aan een jongere kracht.

Wilt u al die deelnemers, die in 2018 met zoveel plezier aan de verschillende afstanden deelnamen en enthousiast beloofden volgend jaar terug te komen, hun 7eeditie bieden, neem dan contact op met de voorzitter van Stichting Diabetes Type 1 en Topsport Piet Verschoor via telefoonnummer 05924 13217 of via 06 47212925.

Bent u bereid om het team van vrijwilligers te versterken of zelfs aan te sturen, weest dan niet bang er alleen voor te staan. Een ervaren ploeg van vrijwilligers staat klaar om, net als bij alle eerdere edities, de schouders onder de komende edities te zetten.

 

Zie voor verdere info www.diabetesclassic.nl