Persbericht d.d. 18 mei 2018

Organisatie
Stichting Diabetes Type 1 en Topsport

Contactadres

Piet Verschoor 0592-413217 of 06-47212925

 

Familietoertocht 20 mei te Smilde: wie döt jo wat…

 

Voor het zesde jaar op rij vertrekt op 20 mei de Diabetes Classic Martijn Verschoor vanaf de Smeltehal te Smilde. Veel geoefende fietsers vertrekken op race- en mtb-fietsen voor één van de afstanden tot wel 125 kilometer. Te vaak hoor je nog mensen reageren met ‘maar ik heb geen racefiets’ wanneer je hen vraagt om deel te nemen. Daarom nu even aandacht voor de familietoertocht, want een racefiets hebt u helemaal niet nodig: alles met een zadel, twee wielen een bel en een stuur volstaat!

De familietoertocht gaat over 30 km. Het is een afstand die uitnodigt om onderweg te genieten van het mooie Drentse landschap en de activiteiten die onderweg worden georganiseerd. Dit jaar maken deelnemers met de familietoertocht kennis met de boogschietsport en komt men Jongeren Op Goed Gewicht (JOGG) tegen met een activiteit. Heeft uw kind deelgenomen aan de sponsorloop van De Wingerd dan heeft u kans dat deelname aan de tocht gratis is. Een gezelliger dagbesteding is er haast niet te bedenken op eerste pinksterdag.
Doe uw kind en onze doelgroep, kinderen met Diabetes Type 1, een plezier, en fiets mee tijdens de Diabetes Classic. Het is tenslotte een ritje van 30 kilometer louter gezelligheid met even kijken hier, een stop daar, en ijsje, wat drinken. Je bent weer in Smilde voor je het weet: wie döt jo wat, zo lekker op e fietse, wie döt jo wat op 20 mei? U kunt starten tot 13.00 uur!