Wat een mooie dag, wat een vrolijke gezichten, wat een gezelligheid en mooie verhalen.

De Diabetes Classic van 19 mei 2019 kan de boeken in als een geslaagde dag met een record aantal deelnemers(meer dan 800) met een record aan vrijwilligers.

Dankzij de 90 vrijwilligers is ook deze versie goed verlopen. Alle vrijwilligers ontvingen weer een heerlijk lunchpakket van Subway Assen en na afloop een goodybag van de Makro.

De deelnemers kwamen uit heel Nederland, maar ook uit België. Twee Belgen waren zelfs vrijdag op de fiets vertrokken om de Classic te kunnen fietsen; een van de kinderen heeft namelijk Diabetes Type 1. Nb. Tijdens wedstrijden van Martijn in België zijn de contacten een paar jaar geleden gelegd.

Opvallende zaken waren: 200 deelnemers en vrijwilligers die hun bloedsuiker lieten controleren, het grote aantal mountainbikers voor de 100 en 125km, de dorst en de honger van de deelnemers. Naar aanleiding van de tocht en het tekort aan voedsel in 2018 was er besloten om een dubbele hoeveelheid voedsel in te slaan en toch bleek dat nog niet genoeg.

Tijdens de dag bleek wel weer hoe belangrijk het is om de 560km aan routes goed uit te zetten! De meeste fietsers hebben “haast”, kletsen onderweg, en ja…dan mis je weleens een bordje! De organisatie neemt alle ontvangen tips van deelnemers en vrijwilligers mee in de evaluatie.

Tenslotte wil het bestuur van de stichting Diabetes Type 1 en Topsport alle vrijwilligers en sponsoren hartelijk dankzeggen voor hun geweldige bijdrage om deze tocht tot een suc6 te maken.