Wegtoertocht 2020 over 75 km (2 stops)

Vanaf de start bij de Smildehal leidt de tocht u via het schietterrein de Witterhaar richting Loon met het prachtige landschap van het Deurzerdiep. De weg wordt vervolgd via Balloo met in de verte het Balloërveld.De 1e stop dient zich na 30 kilometer in Anderen aan, waarna de tocht door de bossen richting het Anderense Diep over de Tjasker (steigers in veenwater) wordt voortgezet.Via het mooie Grolloo waar de 2e stop is, loopt de route langs het indrukwekkende herinneringscentrum Kamp Westerbork. Bij Hooghalen wordt richting het natuurgebied Het Groote Zand gekoerst. Daarna volgt een prachtig stuk over de gebaande paden van het Hijkerveld met o.a. de Schotse hooglanders en schapen. Langs weilanden en akkers (wat groeit daarop?) rijd je weer naar de start- en finishplaats in Smilde.

Bij Café Radix kun je dan natuurlijk van een lekkere versterking genieten.

 

Wegtoertocht 2020 over 125km (2 stops)

Voor de ervaren toerrijders is de 125 km toertocht uitgezet. Wie de tocht tegen de chronometer wil rijden, zal veel van het mooie landschap waarlangs de tocht leidt missen. Wij zeggen: heb oog voor elkaar, het landschap en de natuur om je heen, geniet, ontmoet en … samen uit- samen thuis!

Vanaf de start bij de sporthal te Smilde gaat de tocht langs het schietterrein de Witterhaar in de richting Loon en Taarlo met het prachtige in 2016 aangepaste landschap van het Deurzerdiep waardoor bij grote neerslag Assen en omgeving droge voeten houdt. De weg gaat verder langs Balloo met in de verte het Balloërveld.

De 1e stop dient zich na 35 kilometer aan in Anderen.

Na deze stop wordt het even doortrappen. Via Eext en Eexterzand worden de klimbenen meerdere malen getest op de Hondsrug. Daarna gaat het via de mooie landerijen van het Drents landschap en  Gasselte langs het Drouwenerzand en Drouwen door naar Buren alvorens in de Boswachterij Exloo het Hunebed D30 gepasseerd wordt.

Via Ees wordt richting gezet naar Westdorp om vervolgens via het Grolloo naar de 2e stop te gaan bij 90 kilometer.Na deze stop gaat de route langs het indrukwekkende herinneringscentrum Kamp Westerbork waarna bij Hooghalen omhoog wordt gestoken richting het natuurgebied Het Groote Zand. Vervolgens rijden we ‘rustig uit’ over de gebaande paden van het Hijkerveld. Langs weilanden en akkers rijd je weer naar de start- en finishplaats in Smilde.

Bij Café Radix kun je dan natuurlijk van een lekkere versterking genieten.

Via Diabetes Classic
Via NTFU